PepperTree Coaching
Persoonlijke begeleiding


Persoonlijke begeleiding 

Het zoeken naar balans, tevreden zijn met dat wat er is, alle ballen zo goed mogelijk in de lucht te houden en ook nog tijd vinden voor jezelf is bijna niet te doen. Toch wordt het van ons gevraagd en vooral vragen we het van onszelf. Het is dan ook helemaal niet raar om hulp hierbij te zoeken. Dit kan een paar sessies zijn of misschien heb je toch wat langer nodig. Gun het vooral jezelf! Ik houd ervan om buiten te werken. Door naar buiten te gaan en te wandelen creer je al zo veel lucht voor jezelf. Ik kan je helpen om de puzzelstukjes weer even goed neer te leggen, tot inzichten te komen, jezelf (weer) te accepteren en zelfvertrouwen te krijgen. Ik kan goed luisteren, maar ik ben ook sturend. Ik daag je graag uit om verder te komen en door te gaan. Ik werk met dat wat er is. Ik ben een voorstander van positieve psychologie. Dat wil zeggen niet alleen stil te blijven staan bij dat wat er gebeurd is, maar vooral te kijken naar dat wat er (nog wel) mogelijk is. Uiteraard kunnen we ook binnen aan de slag gaan.Begin..! (gepubliceerd op facebook en Linkedin op 8 maart 2018)

Wist je dat mensen in de laatste fase van hun leven van opvallend vergelijkbare zaken spijt hebben? Het meest gehoorde antwoord van ouderen is:
"Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven en niet het leven dat anderen van mij verwachten."

Mensen zijn het gelukkigst als ze het gevoel hebben dat ze zich ontwikkelen en vooruitgaan. Want als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Dus zit je in een baan die je niet meer leuk vindt, of in een relatie met veel sleur, of voel je je gewoon niet zo happy? Stap eens uit je comfort zone, ook al is het een muizen stapje. Je hebt namelijk 2 opties in het leven: of je accepteert de omstandigheden zoals ze zijn, of je neemt de verantwoordelijkheid om ze te veranderen. Kies maar, want je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes.

Vind je het moeilijk om een stap(je) te zetten of om te bepalen wat je wilt, daar kan ik je bij helpen! Neem voor een kennismakingsgesprek contact met me op.

Cyclus van verandering* (gepubliceerd op facebook en Linkedin op 14 maart 2018)

Als je goed kijkt zie je dat veel veranderingen zich voltrekken via een aantal steeds terugkerende fases. De belangrijkste daarvan zijn de seizoenen. In de winter liggen de zaden in de aarde te wachten en is er boven de grond weinig te beleven. Er is een periode van rust en stilstaan. In de lente is er het nieuwe leven. In de zomer staat alles in  volle bloei en in de herfst laten de blaadjes los en genieten we van de oogst. De zaden vallen in en op de aarde om in de winter weer goed in de aarde te kunnen rusten en zo gaat het door en door. Na elke winter komt er ook weer een lente en dat is fijn om je te beseffen. Deze cyclus kan je ook op jezelf toepassen, zowel prive als in je werk. In welk seizoen zit jij nu prive? En in je loopbaan? Ik heb zelf in mijn loopbaan de afgelopen tijd in de winter gezeten. Veel plannen in mijn hoofd, maar nog niets concreets. Broeden! Het gaf me rust om het op deze manier te kunnen zien, want er komt hoe dan ook weer een lente en een zomer aan. Vertrouwen. Ik had deze periode echt nodig en ik merk dat ik nu in de lente fase ben gekomen. The PepperTree is growing!

(* uit Spirit in je werk van Yoke de Wilde)
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!